True
Is een kleuring met ammoniak slecht voor je haar?
Marketing of waarheid?

Het belangrijkste verschil tussen een haarkleur met ammoniak en een haarkleur met MEA (monoethanolamine) ligt in de tijd dat ze aanwezig blijven in het haar door hun vluchtigheid en door de prestaties voor grijsdekking en oplichten van de haren.


DE FEITEN EN HET VERSCHIL

AMMONIAK

Ammoniak is al lang gebruikt in haarverf vanwege zijn effectieve eigenschappen om de haarschubben te openen.                                                                                                     Ammoniak opent de schubben van het haar, waardoor de kleur in de haarschacht kan doordringen.                                                                                                                             Ammoniak is ook nodig om de natuurlijke haren te kunnen verlichten.                      Ammoniak heeft echter een geur en kan onaangenaam zijn voor de klant, Ammoniak kan lichte schade veroorzaken aan het haar.                                                                                       Het ingrediënt Ammoniak heeft ten onrechte een slechte reputatie gekregen, mede door marketing én door de vraag naar een alternatief van de consument.                                     Bij professioneel geschoolde kappers zal het gebruik van een kleurlijn met Ammoniak geen groter gevaar voor je haar betekenen. 

MEA (Monoethanolamine)
 
MEA is een alternatief voor ammoniak, te vergelijken met suiker en zijn vervangers zoals Stevia.
Het is bekend om minder geur te hebben dan ammoniak, waardoor het aangenamer is tijdens het kleurproces voor kapper en consument.
MEA is iets minder effectief voor grijsdekking dan ammoniak, en is minder vluchtig dan Ammoniak en daardoor blijft deze vervanger van Ammoniak langer in het haar….dus kan een kleurlijn met MEA in feite schadelijker zijn dan een kleurlijn met een laag ammoniakgehalte.


Beide stoffen hebben voor- en nadelen, en de keuze tussen ammoniak en MEA kan afhangen van persoonlijke voorkeur, gevoeligheid en het concept waar je achter staat of waar je in wil mee gaan als kapper of als klant.


EEN NIEUWE BAANBREKENDE TECHNOLOGIE!

Luminexx by Aloxxi is een nieuwe exclusieve kleurlijn bij Renbow Belgium met een compleet nieuwe technologie waarbij er een synergie werd gemaakt tussen een laag Ammoniak gehalte en een laag MEA gehalte. Dus het beste van beide ingrediënten… en dat is niet het enige. Lees er alles over door te klikken op onderstaande link. 

Clarico-3 Columns Style 5
KLIK HIER
 VOOR ALLE INFO OVER LUMINEXX BY ALOXXI
 in
Help, het lijkt alsof niets helpt tegen vet haar!
Tips & Tricks